Turizam

Demografski izvještaj: Žene više surfaju, muškarci više bookiraju

Rezultati istraživanja, koje je proveo portal Netaffinity.com na uzorku od 6,000,000 posjeta web stranicama hotela, pokazali su da žene pretražuju više i bookiraju više. U proučavanom periodu, koje je trajalo tri mjeseca (od kolovoza do listopada 2016. godine), 70% posjeta na web stranice činila je ženska populacija.

S druge strane, podaci su pokazali da muškarci svih dobnih skupina završe više rezervacija od žena. To samo znači da, iako muškarci manje posjećuju web stranice hotela, više njihovih posjeta rezultira bookingom.

 

Individualne varijacije

Kada je riječ o godinama, što ste mlađi to ćete više surfati. Žene u  dobnom rasponu od 25-34 godine najviše posjećuju stranice hotela, a muškarci u istom rasponu izvrše najviše transakcija. Stariji gosti zasigurno preferiraju tradicionalnije načine istraživanja i bookiranja, dok mlađi ipak puno više vremena provode istražujući i uspoređujući objekte i cijene.

Ovi uzorci su bazirani na istraživanju stotina hotela i milijuna posjeta tim web stranicama, no individualni hoteli svakako imaju varijacije u svojim zasebnim brojkama. Koje je stanje u vašem hotelu? Pokazuju li i vaše brojke sličan uzorak ponašanja ili postoje razlike?

 

Postoje tri točke na kojima možete temeljiti svoju analizu i izvještaj:

1. Vodite detaljno svoju demografsku analizu gostiju i vodite računa o tržištima
2. Nastavno na rezultate analize – kreirajte posebne ponude za česte goste
3. Izdvojite određeni budžet za prirodne uspone i padove bookinga na određenim tržištima

Kako biste mogli provesti detaljnu analizu potrebno je aktivno se posvetiti prikupljanju i arhiviranju podataka, a zatim adekvatno iskoristiti dobivene rezultate u marketinške svrhe koje će rezultirati većim brojem rezervacija i višim transakcijama.

Please follow and like us:

Leave a Reply