Digitalni marketingTurizam

Digitalni marketing: devet savjeta kako vaš hotel učiniti različitim od ostalih

Svaka strategija digtalnog marketinga za cilj ima razlikovati jedan od hotel od svih ostalih te ga istaknuti iz gomile jednakih ‘proizvoda’. Veći hotelski lanci imaju svoju prednost u tome što im je brend prepoznatljiv, imaju atraktivne programe lojalnosti i mogućnosti prodaje kroz različite kanale koji ‘izbjegavaju’ online turističke agencije (OTA). Istodobno, alati koji neovisnim hotelima omogućuju natjecanje s velikim hotelskim lancima ne moraju zahtjevati visoke troškove.

Što hoteli mogu učiniti?

Donosimo 11 marketinških strategija koje su navedene u različitim blogovima u turističkoj industriji, a koje će pomoći vašem hotelu da se istakne.

1. Prihvatite svoju specijalizaciju
Vaš se hotel treba pojaviti na distribucijskim kanalima koji su najrelevantniji za vaš tržišni segment. Na primjer, ako imate butik hotel, trebali biste imati link na svoju web stranicu s blogova i portala koji pišu o butik hotelima.

2. Iskoristite svoju web stranicu
Web stranicu je potrbno kontinuirano ažurirati te ona mora biti dostupa na svim uređajim (mora biti responsive). Web stranica bi trebala odražavati jedinstvene značajke vašeg hotela, kao i profesionalne fotografije koje će povećati izravne rezervacije.

3. Istaknite se iz mnoštva
Hoteli imaju toliko toga za reći – ispričajte priču! Čak i motel na autocesti s petnaest soba može imati veliku priču.

4. Prilagodite se iskustvu korisnika
Korisnicima biste trebali osigurati dodatne opcije kako bi izvršili direktan booking. Stvorite partnerstva s lokalnim restoranima, izletničkim agencijama ili suvenirnicama. Svojim gostima ih ponudite kao dodatnu uslugu nakon što su rezervirali smještaj kod vas.

5. Osigurajte različite posebne ponude
Iskoristite svoj online booking na web stranici kako biste ponudili posebne ponude i pakete koje posjetitelji neće pronaći na online turističkim agnecijama poput Booking.coma. Primjerice, paket u kojem će gosti dobiti slobodan ulazak u obližnji spa centar ili besplatan ručak u vašem restoranu zasigurno će potaknuti na veće direktne rezervacije.

6. Nagradite loyalnost
Nagradite gosta koji je rezervirao izravno putem vaše web stranice. Ponudite mu kod s popustom za bilo koji povratak u vaš hotel (popust koji ćete mu dati manji je od provizije koju plaćate online turističkim agencijama).

7. Marketing na društvenim mrežama
Društvene mreže su pokretač svijesti o brendu, stoga je vrlo važno biti aktivan na platfomama na kojima s korisnicima možete komunicirati na neformalnoj razini. Na taj način ćete povećati svoju online prisutnost, bit ćete prepoznatljivi te ćete korisnicima prenijeti osjećaj bliskosti.

8. Ciljane tržišne kampanje
Da biste svojim gostima pružili relevantne ponude i iskustva, trebate znati koje je vaše ciljano tržište, ali i što oni rade i što žele. Korisni izvori za te informacije uključuju ankete, online recenzije, Google Analytics podatke i uvide u Facebook i Twitter podatke. Dok istražujete postojeće podatke iz različitih izvora, počet ćete uviđati sličnosti. Koristite ove sličnosti kako biste bolje razumjeli svoje goste, a zatim im dajte što žele. Ciljani marketing postaje mnogo lakši kada bolje razumijete potrebe, želje i ponašanje svoje publike.

9. Jednostavna rezervacija
Rezervacijski obrazac i proces rezervacija na web stranici mora biti što jednostavniji. Korisnici na bilo joj stranici unutar web stranice moraju moći provjeriti dostupnost i rezervirati sobu bez obzira na uređaj koji koriste.

Kako svi navedeni savjeti ukazuju, vrlo je važo da se fokusirate na tri aktivnosti: kontrola, prilagodba i diferencijacija. To vrijedi za hotele svih veličina.

Please follow and like us:

Leave a Reply