Dizajn web stranice: Kako povećati direktan booking

ux-787980_1920

Najvažnija funkcionalnost vaše web stranice je ostvarivanje direktne rezervacije. Da biste to postigli važno je uložiti u dizajn web stranice kao glavni kanal za ostvarivanje konverzija. Donosimo vam nekoliko kratkih savjeta za dizajn vaše web stranice.

1. Responsive web dizajn

Više od 148 milijuna korisnika rezervira smještaj ili izlet online, a podaci Net Affinitya pokazuju da je u 2015. godini 20% svih rezervacija došlo s mobilnih uređaja. Jednostavan je zaključak: web stranica vašeg hotela mora biti responsive (prilagođena desktop, tablet i mobilnim rezolucijama).

2. Jednostavna navigacija

Navigacija (izbornik) treba biti jednostavna i korisnicima pristuačna kako bi mogli pretraživati sadržaj na vašoj web stranici te doći do bookinga željene sobe ili apartmana. Osigurajte da korisnici točno znaju na kojoj su stranici (korisnici vole imati tijek i posjećivati stranice s kojima su dobro upoznati), vodite računa da je navigacijska traka jednostavna i da nema puno opcija (npr. ne stavljajte svaku sobu u navigaciju, korisnicima dajte link ‘Smještaj’ ili ‘Sobe’, a s te stranice linkajte posebne kategorije soba), koristite kontrasnu color shemu kako bi se navigacija istaknula i bila vidljiva, na kraju navigacije stavite najvažnije linkove poput ”rezervirajte sada”.

3. Jednostavnost prije svega

Google je u 2012. godini proveo istraživanje koje je pokazalo da korisnik web stranicu procjenjuje u vremenu do 1/50 do 1/20 sekunde te vizualno kompleksnu stranicu ocjenjuje kao manje lijepu (izvor: Net Affinity).

4. Direktne upute

Korisnici reagiraju na podsvjesne vizualne znakove poput strelica, linija, efekata tunela koji usmjeravaju pozornost na određene elemente web stranice. Na suptilan način privucite pažnju korisnika na rezervacijsku formu kako biste postigli konačan cilj.

5. Istaknite poziv na akciju

Poziv na akciju ili tzv. ”call to action” najvažniji je element u postizanju rezervacija. Koje je boje gumb i koji tekst sadrži su elementi koji uvelike utječu na rezervacije. Pri definiranju gumba koji poziva na akciju koristite boju koja će ga isticati, istaknite ga karakterističnim oblikom, odaberite pravu veličinu, testirajte više varijanti prije konačnog odabira.

6. Izaberite dizajn koji je relevantan za vaš hotel

Dizajn web stranice vašeg hotela bi trebao oslikavati upravo sam hotel i biti relevantan za goste. Pročitajte tekstualni sadržaj vaše stranice bez gledanja fotografija i zapitajte se odražava li vaš hotel, a zatim pogledajte fotografije bez čitanja teksta te se isto tako zapitajte odražava li vaš hotel. Koristite više varijanti i vidite kako korisnici reagiraju na vaš dizajn.

Dizajn web stranice vrlo je važan za direktne rezervacije stoga mu posvetite veliku pažnju kako biste ostvarili najbolji učinak.

Leave a Comment.