Digitalni marketingDruštvene mrežeTurizam

Marketing za vrijeme sezone: Tri savjeta za aktivnosti

Sezona godišnjih odmora je započela i gosti su već odsjeli u vašem hotelu što znači da je vrijeme za marketinške aktivnosti kojima targetirate upravo svoje goste kako biste im pružili najbolje iskustvo odmora, ali ujedno i one goste koji će bookirati hotel ‘last minute’. Što možete napraviti?

1. Pripremite posebne ponude

Kada govorimo o posebnim ponudama u vrijeme sezone, uz last minute ponudu sa sniženom cijenom smještaja, važno je osmisliti posebne ponude koje uključuju aktivnosti unutar hotela: zanimljiv ljetni jelovnik unutar vašeg hotela za goste koji žele rezervirati večeru ili izlet na posebno mjesto u okolici koje mogu razgledati dok odsjedaju kod vas. Ponudu objavite na web stranici hotela te ju svakako podijelite na svim društvenim mrežama kako biste korisnicima, dok surfaju na plaži ili u svojoj sobi, ‘skrenuli’ pažnju na svoju ponudu.

1

2. Napišite članak za svoj blog

Velik broj korisnika na svom godišnjem odmoru želi posjetiti lokalne znamenitosti i proučiti okolicu hotela. Zašto o tome nebi čitali upravo na vašem blogu. Ponudite gostu opise i upute do znamenitosti, skrivena mjesta koja može posjetiti, zanimljiva događanja koja se odžavaju tijekom ljetnih mjeseci ili opise lokalnih specijaliteta (koje naravno može kušati i u vašem hotelu). Korisnici će na taj način dobiti kvalitetne informacije od vas, a vi možete dobiti promet na vašoj web stranici i dodatan angažman gosta.

3. Posvetite se društvenim mrežama

Jedan od kanala na kojem su korisnici uvijek aktivni, a ponajviše za vrijeme godišnjeg odmora, su upravo društvene mreže. Koristite ih za podjelu sadržaja, odnosno posebnih ponuda, članaka sa svog bloga te zanimljivih informacija. Ponudite im atraktivne fotografije i opise te osigurajte da će oni dobiti informaciju i iskustvo, a vi podijeljen sadržaj i viralnost. Jedna od učinkovitih metoda je i organizacija nagradnog natječaja. Možete primjerice pripremiti natječaj za goste u kojem bi trebali objaviti fotografije/video uratke najboljeg iskustva kod u vašem hotelu. Na taj način možete angažirati svoje goste kojima ćete osigurati dodatno iskustvo s nagradom koju ste im pripremili, a oni će za vas, aktivno sudjelujući ‘graditi’ brend. Hotel na taj način postaje puno ‘življi’ i usmjereniji na gosta.

2Vrijeme je godišnjih odmora i velika većina korisnika već je rezervirala svoj odmor ili je već kod vas u hotelu. Osigurajte im jedno dodatno iskustvo koje će podijeliti sa svojim prijateljima, ali ih potaknite da postanu i vaši stalni gosti. Marketinške aktivnosti za vrijeme godišnjih odmora utjecat će i na potencijalne goste koji će rezrvirati i ‘last minute’ smještaj ili ponudu u vašem hotelu.

Please follow and like us:

Leave a Reply