Digitalni marketingTurizam

Pet načina za unaprjeđenje posebnih ponuda vašeg hotela

Kao hotelijerima vaš najvažiji cilj je prodaja soba. Vi jednostavno želite da korisnici direktno rezerviraju posebne ponude, a ujedno želite da to učini što veći broj korisnika. U tome vam mogu pomoći mnogobrojne nove tehnike i alati, no ponekad je tradicionalni marketing najbrži način za postizanje tog cilja.

Nakon ulaganja u web stranicu vrijeme je da se posvetite posebnim ponudama koje moraju biti što uvjerljivije kako bi postigle konverzije – direktne rezervacije.

Donosimo pet brzih savjeta koje možete koristiti odmah:

1. Stvorite uvjerljivu vrijednost

Istaknite što je vrijednost vaše posebne ponude. Što je u ponudi jedinstveno u odnosu na ponudu konkurencije? Opis ponude treba sadržavati osnovne informacije o ponudi te istaknuti njenu najvažniju vrijednost. Tu ne prodajete cijeli hotel (za to služi ostatak web stranice).

Izbjegavajte duge odlomke! Ključne detalje istaknite na početku te koristiti grafičke oznake za označavanje najvažnijih informacija. Ako imate ponudu poput ”najbolja cijena zagarantirana” to svakako odmah istaknite kako korsnik ne bi krenuo tražiti druge ponude na drugim stranicama.

2. Jasno opišite posebnu ponudu

Ako radite u marketingu hotela, zasigurno ste bar jednom pomislili da poboljšate rezervaciju posebne ponude na način da mijanjate boju fonta i formatiranje teksta opisa ponude. To možete definirati, no svaka posebna ponuda bi trebala sadržavati isti font, istu veličinu fonta, iste boje te isti način isticanja cijena i vrijednosti – trebate kroz sve posebne ponude biti dosljedni.

Za sve posebne ponude biste trebali:

  • pisati kratko i jasno
  • istaknuti vrijednost na samom početku
  • ”ton” teksta zadržati istim za sve ponude
  • jasno naznačiti razliku između sličnih ponuda (samim naslovom)
  • ažurirati sezonske posebne ponude

3. Izbacite gluposti

U kreiranju naslova posebnih ponuda nemojte koristiti ”igru riječima” (ona može nešto značiti vama, no pitanje je hoće li je korisnik odmah shvatiti). Jasno navedite što posebna ponuda uključuje.

Budite jasni i precizni! Primjerice, ako je večera uključena u ponudi, dajte korisnicima nekoliko detaljnih informacija koje će im dati cjelokunu sliku: je li večera u hotelskom restoranu ili baru, koliko sljedova je uključeno i sl.

Izbjegavajte ”jezik industrije” jer korisnici ne poznaju vaš žargon, a zasigurno ne želite da odu s vaše stranice tražiti što znače određeni pojmovi. Definirajte naslov koji će odmah privući pažnju! Važno je da bude ”snažan” i jasan te da odmah ukazuje na vrijednost ponude.

4. Osigurajte podudarnost poruka

Vodite računa o tome da sve marketinške aktivnosti i materijale vezane za definiranu ponudu pripremite na isti način. Poruke se moraju podudarati: fotografije u newsletteru trebau biti iste kao i na landing stranici, naslov ponude treba biti isti i u naslovu oglasa, cijene i prikaz cijena treba biti identičan u svim oglasima i slično.

Primjerice, ako u oglasu  komunicirate da je cijena posebne ponude 99€ po osobi, osigurajte da cijena nije ‘skočila’ na primjerice 120€ po osobi na landing stranici ili u rezervacijskom sučelju. Također, izbjegavajte bilo kakve dodatne troškove koji će se ‘pojaviti’ u procesu rezervacije (administracijske naknade ili troškove rezervacije).  Ako previdite neke od ovih detalja postoji vrlo dobra šansa da će korisnik krenuti dalje i neće rezervirati vašu ponudu.

5. Koristite važne ‘hitne’ riječi

Poticaji na temelju hitnosti ili nestašice su jedan od najboljih alata za brze rezervacije. Ako se korisnicima svidjela vaša ponuda, a ona ima rok trajanja, svakako će ih potaknuti da što prije rezerviraju kako ne bi ostali bez nje. Ako vaša ponuda vrijedi određeni period vremena ili ako je ostalo još samo nekoliko soba, pobrinite se da vaši korisnici za to saznaju. Međutim, nemojte biti neiskreni u svojim porukama (ako zaista nemate ograničenu ponudu) jer je to put do razočaranih korisnika.

Please follow and like us:

Leave a Reply