Digitalni marketingTurizam

Pet najvažnijih blogova za marketing hotela

Ako radite u marketingu velikog hotela ili ste vlasnik manjeg obiteljskog hotela za vas postoji nekolicina blogova na kojima možete pročitati savjetodavne članke koji će vam pomoći u pripremi digitalnih marketinških strategija čiji će rezultat biti veći broj direktnih rezervacija. Jeste li već pronašli odgovarajući blog koji uvijek rado pročitate?

U velikoj količini raznih blogova, za vas smo izdvojili njih pet na kojima ćete pronaći zanimljive članke te ih iskoristiti u svojim aktivnostima.

1. Conversion XL

ConversionXL je jedan od najjačih blogova koji osigurava sadržaj prepun podataka. Na ovom blogu nećete pronaći generičke članke kao na svim ostalim blogovima, nego prave informacije koje su usmjerene na dizajn, istraživanje, analitiku, testiranje i slično. Ove teme su vrijedna uputa za kreiranje sadržaja i marketinškog materijala, kao i testiranje što web stranicama vašeg hotela odgovara, a što ne.

2. Conversion rate experts

Conversion rate experts jedinstven je blog koji pišu stručnjaci i konzultanti iz cijelog svijeta. Iza njih stoji veliko iskustvo i informacije iz Facebooka i Googlea, a sadržaji koji vas očekuju pružaju informacje o tome kako povćati stopu direktnih rezervacija. Detalje i aktivnosti koje vam preporuče možete primjeniti na svoj hotel i testirati svoju marketinšku strategiju.

3. Unbounce

Unbounce blog tematikom je fokusiran isključivo na optimizaciju landing stranice. Iako se čini prilično specifično, na blogu ćete pronaći kvalitetan i dobro napisan sadržaj koji će vam pomoći da i sami što bolje optimizirate svoje landing stranice.

4. ReviewPro

Marketing usmjeren na gosta i direktne rezervacije idu ‘ruku pod ruku’. Kako biste posjetitelja pretvorili u gosta morate imati pozitivan odnos s njim, a to znači da mu pokažete da ste pouzdani. Ovaj blog fokusira se na savjete o tome kako povećati zadovoljstvo gostiju te kako povećati svoj ugled koji će utjecati na bolji odnos s gostima i veću stopu konverzija.

5. Net Affinity

Net Affinity je blog usmjeren isključivo na hotele i njihov glavni cilj: povećanje direktnih rezervacija. Blog sadrži članke koji iz svih kuteva obrađuju navedenu temu (trendovi industrije, dizajn web stranica, digitalni marketing, društvene mreže).

Iako je u našem članku riječ o stranim blogovima čiji će vam stručnjaci pomoći da izgradite kvalitetnu marketinšku strategiju, definirate neke nove korake koji će vam osigurati više direktnih rezervacija ili uz pomoć savjeta unesete novitete u odnosu s gostima – ne možemo odoljeti da ne spomenemo i naš blog, Dimedia Studio, koji u svojoj kategoriji turizma nerijetko obrađuje teme koje su usmjerene na digitalni marketing. Pratite nas i dalje jer ćemo vam i dalje donositi savjete za vaše aktivnosti.

Please follow and like us:

Leave a Reply