TurizamWeb dizajn

Pet savjeta za dizajn weba koji će privući direktne rezervacije

Koja je najvažnija funkcija dizajna web stranice vašeg hotela? Iako veliku pažnju inicijalno posvećujemo estetici i sadržaju, oni su samo alati koji rade u funkciji ostvarivanja većeg cilja – direktnih rezervacija. Ako želite da gosti, pregledavajući web stranicu vašeg hotela, dođu do cilja kojeg ste postavili morate osigurati dizajn koji će ih na to navesti.

1. Izaberite responsive web dizajn

Kada je riječ o online rezervacijama hotela, korisnici su postali slobodniji i sigurniji te samim time prodaja putem mobilnih uređaja sve više raste. Podaci portala Netaffinity pokazuju da je u 2015. godini 58% posjeta web stranicama bilo s mobilnih uređaja, a ta brojka sve više raste.

Responsive web dizajn će korisnicima osigurati jednostavno istraživanje i snalaženje po web stranici. Last minute rezervacije nerijetko su napravljene upravo na mobilnom uređaju pa je vrlo važno da je i sam obrazac za ispunjavanje vrlo jednostavan i prilagođen mobilnim rezolucijama.

2. Pojednostavite navigaciju

Kako bi se korisnici jednostavno snalazili po vašoj hotelskoj web stranici potrebno im je osigurati jednostavnu navigaciju. Navigacija je sredstvo pomoću kojeg će korisnik doći do cilja, a krajnji cilja je da pročita sadržaj koji ste pripremili.

Prvi korak koji biste trebali napraviti prije izrade web stranice je izrada strukture web stranice. U strukturi bi trebali postojati svi glavni linkovi navigacije kao sve unutarnje stranice i podstranice (podnavigacija). U slaganju koncepta i strukture svakako bi se trebali postaviti u perspektivu korisnika koji će ”putovati”vašom stranicom.

3. Koristite usmjeravajuće znakove

Korisnici podsvjesno slijede vizualne znakove poput strelica, linija i efekta tunela koji im mogu usmjeriti pozornost na određene elemente na web stranici. Tako možete privući pažnju na neku posebnu ponudu ili CTA koji će dovesti do direktnih rezervacija. Znakovi mogu biti očiti ili sugestivni (da kroz sadržaj dovedete korisnika do vašeg cilja).

4. Istaknite CTA

CTA ili call to action je jedan od glavnih elemenata vaše web stranice. Postavite si pitanja kao što su : koliko je CTA vidljiv, je li šaren, koji tekst je na njemu…
Da biste osigurali da vam CTA privlači pažnju koristite boju koja ga ističe, neka bude klikabilan neka to bude jasno naznačeno te neka bude dovoljne veličine.

5. Kreirajte dizajn koji je relevantan za vaš hotel

Relevantne fotografije, kreativan sadržaj i sveukupan sugestivan dizajn osigurat će konverzije.
Dizajn vaše web stranice treba odgovarati atmosferi vašeg hotela, bilo da je to mali obiteljski hotel ili veliki poslovni hotel. Web stranicu izradite za goste koje želite u hotelu.

Please follow and like us:

Leave a Reply